Duminică am vrut să testez cum ar arăta programul unei zile dacă te-ai hotărî să vii dimineața la ski și să pleci seara (precizare: am avut ca traseu Târgoviște – Azuga – București, însă diferența nu este majoră, probabil încă 30 minute dacă ai considera situația București – Azuga – București).

În concluzie, iata cum a arătat programul:
– 07:30 trezire
– 08:30 plecare spre Azuga
– 09:40 ajuns in Azuga, echipat
– 10:00 un scurt drum la centrul de închirieri pentru o mică rectificare la legăturile de la skiuri
– 10:30 mașină parcată, cartelă cumpărata, urcat în gondolă
– 11:00 prima coborâre pe Sorica La Stână (apropo, vremea a fost EXCEPTIONALĂ – soare, senin și o priveliște de zile mari)
– 11:15 prima pauză, dureri de la clăparii noi
– 13:30 ultima coborâre pe Sorica La Stână (clăparii noi chiar au creat probleme mari)
– 14:45 coborât, dezechipat, împachetat
– 15:40 prânz la Casa Azugeană
– 16:00 plecare spre București
– 18:40 ajuns acasă
– 20:00 toate pregătirile gata pentru noua săptămână de lucru

Cu 2-3 sandwich-uri/ cornuri de acasă sau de la o benzinărie/ de la cabană se mai puteau salva vreo 1.5 ore de stat pe pârtie, iar cu un ritm mai susținut la echipari/ dezechipări (ne-am întins destul de mult și la vorbă) se puteau salva încă 45 de minute, așadar se puteau sta lejer 4 – 4.5 ore pe pârtie, ceea ce pare absolut rezonabil.

Concluzia: dacă nu ai un plan mai bun pentru o zi de weekend și nici buget pentru a-ți permite o noapte de cazare, este un plan perfect realizabil, fără a fi deloc prea obositor. Unde mai adaugi că somnul de după ski nu se compară cu nimic altceva 🙂

[facebook]