Azugaski.ro a realizat, pentru prima oara, un interviu cu noua administratie locala, mai exact cu noul primar al Statiunii Azuga – George Ciprian Barbu.

Scopul acestui interviu este de a tine la curent turistii ce viziteaza Statiunea Azuga, in legatura cu planurile de viitor ale administratiei locale pe plan turistic.

Cateva dintre lucrurile mentionate in acest interviu sunt deja solutionate dar si cele ce urmeaza a fi puse in practica sunt destul de promitatoare si vor avea un impact pozitiv in ceea ce priveste turismul in Statiunea Azuga.

 

AzugaSki: Având în vedere schimbarea administrației locale, care sunt planurile de viitor pentru Azuga în ceea ce privește partea turistica, atât în sezonul de iarna cât și în cel de vara?

George Ciprian Barbu: Segmentul 2016-2020 este esențial pentru mărirea, modernizarea infrastructurii cât și promovarea orașului ca ”stațiune a sportului” și ”oraș al sportivilor”, două concepte care vor fi promovate prin organizarea de evenimente sportive și promovarea infrastructurii din industria ospitalității a orașului.

Având în vedere profilul turistic al orașului Azuga ne propunem, modernizarea cât și dezvoltarea infrastructurii cu caracter sportiv pe care o oferă localitatea. În acest scop dorim atragerea de investitori în sensul lărgirii facilităților de practicare a sportului cât și identificarea altor puncte și mijloace menite deservirii acestui obiectiv. Preluarea bazelor sportive, administrarea, întreținerea și valorificarea lor. Dezvoltarea agrementului pe timp de vară: reconfigurare trasee turistice (mountain bike, moto-cross), amenajare spatii de relaxare (locuri de camping) etc.

Aceste măsuri au ca scop implicit mărirea numărului de turiști prin promovarea orașului cât și creșterea veniturilor localității în urma modernizării și exploatării resurselor de pe raza orașului Azuga.

AzugaSki: În ce măsura este Azuga pregătită pentru acest sezon de iarna ( 2016-2017 ), pentru atragerea turiștilor? Exista o strategie în acest sens sau va bazați doar pe turiștii ce ne vizitează deja de ceva timp?

George Ciprian Barbu: În timpul sezonului de iarna, pârtia Sorica este motorul turistic al orașului. Este o importanta sursa de venituri pentru administrația locală, pentru investitorii de pe piața locală și rețeaua de furnizori de servicii turistice specifice (transport, cazare, alimentație publica, instalații pârtie, centrele închirieri echipament sportiv etc.)

Promovarea națională Stațiunii Azuga, ținând cont de caracterul turistic și sportiv al acestuia credem că va atrage un număr mai mare de turiști ca în anii precedenți.

Pregătirea sezonului de iarnă reprezintă o prioritate pentru noi și se fac eforturi pentru ca turiștii care practică sporturi de iarnă, și nu numai, să găsească în Stațiunea Azuga cele mai bune condiții. În acest sens avem pregătite câteva surprize.

Am identificat nevoia reală de utilizare a potențialului zonei prin accentuarea unui sport de iarna care se afla în plină ascensiune în țară cât și peste hotare și anume snowboardul. Crearea unui snowpark și a unei baze, la baza pârtiei de ski Sorica, unde se vor realiza cursuri de începători/avansați pentru învățarea corectă a snowboardului. Deoarece timpul până la sezonul de iarna este foarte scurt încercam să amenajam o parte din proiect urmând ca din anul 2017 să intensificam lucrările din timp pentru a aduce elemente noi în snowpark.

AzugaSki: Exista zvonurile unei colaborări între Primăria Azuga și Tegondola din care să rezulte o cartela unica pe cele 3 instalații (telegondola, teleski Sorica si Banda). Ce ne puteți spune despre asta?

George Ciprian Barbu: Sunt patru instalații de transport, va funcționa și teleskiul din Sorica SUD. Colegii noștri de la Azuga Turism,  lucrează pentru ca și această instalație să fie funcțională.

Nu sunt zvonuri, este o realitate. Începând cu acest sezon pentru instalațiile de transport de la Sorica se va folosi un singur tip de cartelă care va da acces turiștilor pe toate cele patru instalații de transport administrate de Primăria Azuga și Azuga Turism. Contractele au fost semnate și se așteaptă livrarea echipamentelor.

AzugaSki: Știm deja că Azuga beneficiază de instalații de zăpadă artificială și nocturna. În ce măsură vor fi acestea folosite față de anii trecuți?

George Ciprian Barbu: Instalația de produs zăpadă va funcționa în parametri.

Am finalizat lucrările de revizie a pompelor de debit și de presiune din cadrul instalației. Împreună cu TehnoAlpin în câteva zile se finalizează revizia tunurilor de zăpadă și putem începe probele pentru suflat zăpadă.

Se lucrează la decolmatarea bazinului de captare pentru instalația de pompare, așa cum știți acest lucru a mai fost făcut dar viitura din ultima săptămână ne-a creat ceva probleme. Lucrările sunt puțin întârziate dar nu ieșite din plan.

Instalația de iluminat de la Pârtia Sorica este funcțională, va primi un upgrade și va avea un program fix pe care o să-l comunicăm în cel mai scurt timp. Și aici a fost nevoie de lucrări de reparații, înlocuire corpuri de iluminat și chiar amplasarea unora noi. Tablourile electrice au fost verificate și acum sunt în curs de reparație unele deficiențe constatate.

AzugaSki: Va multumim pentru timpul acordat si va dorim succes in ceea ce urmeaza sa faceti in Statiunea Azuga, mai ales pe plan turistic!

George Ciprian Barbu: Si eu va multumesc pentru ca mi-ati dat ocazia de a vorbi despre planurile pe care vrem sa le realizam in viitor, mai ales pe plan turistic. Speram ca acest sezon de iarna ( 2016 -2017 ), sa fie unul dintre cele mai reusite de pana acum si turistii sa revina cu drag de fiecare data.